Waarom geven we troffees weg?

Een troffee, dat is iets dat iedereen weleens heeft gewonnen of op zijn minst heeft kunnen winnen. Als er ergens een troffee voor te verdienen is, dan is iedereen ineens meer gemotiveerd om nog meer uit zichzelf te halen om die trofee mee naar huis te mogen nemen. Is dat de enige reen waarom een troffee wordt weggegeven? Nee zeker niet, in deze blog lees je meer over waarom je iemand een trofee zou kunnen geven of hoe iemand een troffee zou kunnen verdienen.

Het winnen van een troffee met een sportieve prestatie

Een van de meest bekende manieren voor het verdienen van een troffee is toch wel het neerzetten van een uitzonderlijke sportieve prestatie. Zo zou je kampioen kunnen worden met je sportteam, of je kunt een troffee winnen op de afsluitende sportdag van het scholjaar, of je behaalt bij het winnen van een individuele wedstrijd een troffee binnen.

Andere redenen om een troffee weg te geven

Maar dat is natuurlijk niet de enige situatie waarbij een troffee weggegeven kan worden. Als je gaat logeren bij je opa en oma en je wil bijvoorbeeld laten zien hoe lief je ze vindt, dan zou je ze ook een troffee kunnen geven voor de liefste of de beste opa of oma. Of voor een van je ouders als je ze wil laten blijken dat je heel erg blij met ze bent.

Het is dus niet altijd zo dat er een prestatie geleverd moet worden om een troffee weg te geven. Een troffee weg geven als blijk van waardering is natuurlijk ook heel erg leuk en wordt heel erg gewaardeerd. Als dit onverwacht gebeurt, dan kan het nog weleens zijn dat iemand daar geëmotioneerd van zal raken.

Een lintje als troffee

Jaarlijks wordt er door het Koningshuis een lintjesregen gehouden. Hierbij worden burgers uit het hele land in het zonnetje gezet omdat zij zich ergens met hart en ziel voor hebben ingezet. Deze mensen zijn dan door mensen uit de omgeving aangedragen voor het ontvangen van zo een lintje. Dit is een koninklijke onderscheiding. Een prachtige troffee waar je dan ook heel trots op mag zijn. Helemaal omdat dit een troffee is die je aangeboden wordt door de Koning van ons land.